Je bent nu 7 weken zwanger. Het embryo blijft zich in een duizelingwekkend tempo ontwikkelen en is inmiddels 10.000 keer zo groot als op het moment van bevruchting. Deze week vormen onder andere zijn armen, benen en hersenen zich. Bij jou groeien je borsten na 7 weken zwangerschap harder dan toen je 14 was.

  Je baby is zo groot Jij bent nu  
       
1 gram 

Zo licht als een Theezakje

6 mm
Zo groot als een erwt
49 tot 55 dagen zwanger
Armen & benen krijgen vorm 2de maand
1ste trimester  

Wat gebeurt er met je baby?:
Het embryootje gaat nu steeds minder op een kikkervisje lijken en meer op een mensje. In de vorige week heb je kunnen lezen dat er nog geen armen en benen waren maar kleine knopjes. Vanaf deze week beginnen de armen en benen te groeien, ook de handen beginnen al vorm te krijgen en binnen een paar weken worden er ook ellebogen, knieën en voeten zichtbaar.

Wist je dat vanaf deze week het embryootje al neusgaatjes heeft? Er zit geen neusje op, dus kan het nog niet ruiken en ja ik geef toe: Het ziet er ook nog niet zo mooi uit…Maar het idee dat het komt is toch geweldig?

Wat gebeurt er met jou lichaam?:
De placenta begint vanaf nu de taak van de dooierzak over te nemen en fungeert steeds meer als voedselfabriek voor je baby. Ook blijft de placenta strooien met het zwangerschapshormoon hcg, de vreetbuien zijn hier de gevolgen van of eten wat je altijd lekker hebt gevonden kan je nu ineens heel vies vinden of je word al misselijk als je de geur ruikt.

Relatief gezien groeit je baby harder, maar in verhouding winnen je borsten het. De oorzaak van deze veranderingen komt door de hormoonhuishouding, snellere bloedsomloop en ophoping van vet. Veel vrouwen krijgen in fases van de zwangerschap vollere en grotere borsten en misschien vind jij of je partner dit wel heel fijn, maar ja er is een nadeel, je borsten zijn wel heel erg gevoelig.